Monday, December 2, 2013

Poseta din cheite de la doze de bere PURSE / BAG MADE OF POP TABS FROM BEER CANS

Pentru realizarea posetei avem nevoie de cheite de la dozele de bere, un ghem de ata mai groasa, rezistenta si putin elastica, iglita, fermoar,captuseala, ac, foarfeca, ata neagra de papiota, timp si multa rabdare :)
In prima etapa ne gandim la aranjarea cheitelor, la numarul lor, forma, culoare.
In acest sens am folosit 210 cheite rosii si 6 cheite aurii, aranjate in forma de floare urmand acesti pasi:
- se pun doua cheite una peste cealalta - cu ajutorul iglitei si firului negru din ghem incepem sa crosetam( sa unim cele doua cheite cu doua ochiuri de croseta)- langa cele doua cheite crosetate mai adaugam una, si inca una, pana le terminam pe toate cele sase cheite- in timpul crosetarii cheitele tind sa ia forma de floare
- ultima cheita, a sasea, se uneste de prima cheita( ultimul ochi de ata il unim de primul, dar pe partea cealalta a florii, pe dos) si astfel rezulta "floricica"
- se lasa cca. 5- 6 cm ata libera pentru a putea lega una cate una celelalte flori.





In continuare facem 36 de "flori". Din acestea formam trei siraguri a cate 12 flori adica unim 12 flori. Fiecare sirag se uneste( inclusiv prima floare cu ultima floare) rezultand o forma rotunda, dupa care se unesc toate cele trei siraguri( puse unul deasupra celuilalt) dupa propria inspiratie. Adica se vor lega pur si simplu din loc in loc firul mai gros, cu care am si crosetat.
Fundul gentii este facut din materialul tare invelit in captuseala neagra( acesta lipindu-se cu super glue). Dupa ce s-a uscat il coasem cu ata de papiota, cu acul de partea de jos a gentii.




Fermoarul se coase de captuseala care reprezinta interiorul gentii, sau putem folosi direct un buzunar de la o geanta veche. Apoi se baga in "carcasa", in gentuta cu cheite unde se coase in partea de langa fermoar( cu ata mai subtire de papiota).



Si astfel reusim sa realizam cu mana noastra o gentuta/ plic/ poseta utila in garderoba oricarei domnisoare, doamne.







Acest tutorial este postat si pe situl reciclarecreativa.ro in limba engleza << click aici >>.
For English version of this tutorial visit this page.


No comments:

Post a Comment